Πώς θα αποτραπεί η ταπείνωση των Ελλήνων

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.

Στο παράρτημα θα βρείτε τα 15 άρθρα που έγραψα τους προηγούμενους 5 μήνες για το θέμα. Ένα από αυτά, το «10 μύθοι και αλήθειες για το ζήτημα του ονόματος «Μακεδονία»», έγινε κυριολεκτικά ανάρπαστο με δεκάδεςχιλιάδες αναγνώσεις, αναδημοσιεύσεις και «μοιράσματα» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, θα βρείτε και την επιστολή 1836 υπογραφών που στάλθηκαν στον ΠτΔ και την πολιτική ηγεσία. Όλα αυτά, μαζί με τις πολλές εκατοντάδες αναρτήσεις, απόψεις κλπ αυτής της περιόδου απευθύνονταν στο λογικό. Όχι στο θυμικό. Αποσκοπούσαν να πείσουν με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία.

Αυτά τελείωσαν. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Έτσι, δεν θα επιχειρήσω πείσω κανέναν αυτήν την δεδομένη στιγμή ότι η προτεινόμενη συμφωνία είναι κακή. Θα πω μόνον ένα πράγμα:ότι βάσει του διαγγέλματος Τσίπρα, τους αναγνωρίζουμε την εθνότητα (και την γλώσσα) χωρίς κανέναν προσδιορισμό. Αυτοί είναι λοιπόν οι σκέτο «Μακεδόνες».

Εφόσον εμείς δεν ανήκουμε στο ίδιο έθνος, είμαστε κάτι άλλο. Νότιο-μακεδόνες μήπως; ή Ελληνο-μακεδόνες; Έτσι μας αποκάλεσε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του. «Ελληνομακεδόνες». Δώσαμε το όλον και κρατήσαμε για μας γεωγραφικό προσδιορισμό. Μάλιστα.

Παραθέτω το σημερινό άρθρο (13.6) του Σταύρου Λυγερού, ο οποίος ήταν όλο αυτό το διάστημα ΥΠΕΡ μίας συμβιβαστικής λύσης σύνθετης ονομασίας. Ο τίτλος είναι «Μακεδονικό: Αποδόμηση της κυβερνητικής προπαγάνδας σημείο προς σημείο».

Από δω και πέρα απευθύνομαι σε όσους διαφωνούν με την προτεινόμενη συμφωνία.

Καλούμε τους πολιτικούς να δράσουν αναλόγως, ώστε να αποτραπεί η εξευτελιστική ταπείνωση των Ελλήνων να αναγνωρίσουν εθνότητα «Μακεδόνων» στα βόρεια σύνορά τους.

  1. Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο να παραιτηθεί από το αξίωμά του, οδηγώντας το Κοινοβούλιο σε επανεκλογή του Προέδρου.
  2. Τους βουλευτές όλων των κομμάτων, οι οποίοι δεν συμφωνούν με την πρόταση λύσης, να παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες και τους αρχηγούς των κομμάτων τους να καλέσουν τους επιλαχόντες υποψηφίους να μην δεχτούν να ανακαταστασήουν τους παραιτηθέντες. Όταν φωνές της αντιπολίτευσης λένε «θα κάνουμε το παν», δεν χρειάζεται το παν. Αυτό είναι αρκετό. Παραίτηση.

Αλλιώς συνένοχοι.

Προεδρία της Δημοκρατίας – ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2107283111

Τηλεφωνούμε και ζητούμε την παραίτηση του Προκόπη Παυλόπουλου.

Καλούμε επίσης τον απλό λαό, να παραστεί σε όλα τα επόμενα Συλλαλητήρια, προσθετικά στα ήδη 44 που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα σε 41 πόλεις σε 9 χώρες. Για παράδειγμα, στις Πρέσπες στις 16 Ιουνίου όπου ο Τσίπρας προτίθεται να υπογράψει με τον Ζάεφ.

Παράρτημα 1. Δεκαπέντε άρθρα για το Μακεδονικό.

Παράρτημα 2. Συλλογή υπογραφών προς τον ΠτΔ και τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής

http://macedonia.antibaro.gr

Παράρτημα 3.

13.6.2018. Σταύρος Λυγερός. Μακεδονικό: Αποδόμηση της κυβερνητικής προπαγάνδας σημείο προς σημείο – http://www.antibaro.gr/article/19520

13.06.2018

Πηγή: www.antibaro.gr/

Πίσω